Moa & Emil

- Följ med oss på en resa

Lite allmän uppdatering

Publicerad 2014-03-21 01:10:14 i Allmänt

Tänkte börja med ett allmänt inlägg om hur vi har det så får Emil skriva om vad vi gjort på sistone sen. Allt är bra med oss men såklart så har det blivit dåligt väder igen. Här i Australien har vi verkligen haft otur med vädret för det mesta. Idag regnar det, precis som det gjorde igår och ska göra den närmaste veckan. Vi har en natt kvar i Townsville, därefter har vi bokat 3 nätter i Mission Beach. Vi funderar på om vi ska försöka avboka den sista natten i Mission Beach och åka upp till Cairns en dag tidigare. Är det dåligt väder i Mission beach lär det inte finnas nånting att göra där.

Idag är det bara en vecka kvar i Australien vilket känns lite konstigt, tiden har gått så fort på sistone. Det ska dock bli väldigt skönt att slippa bo på vandrarhem, det är vi rätt trötta på nu. Vi längtar även hem till Sverige, iallafall lite grann. Det som vi framför allt längtar efter är att kunna laga mat på ett annat sätt, här på vandrarhemmen är köken inte alltid dom fräschaste och det kan bli rätt trångt när flera lagar mat samtidigt. Den enda kryddan vi ägt de senaste 4 månaderna är salt, förutom köttbuljong då, blir inte så rolig matlagning med det. Vi har dock köpt mycket färdiga kryddblandningar där man bara tillsätter kyckling eller nåt liknande, har funkat bra.
Inatt är sista natten som vi bor i sovsal, väldigt skönt att slippa dela rum med andra! Det är så många gånger jag har haft svårt att somna på grund av att folk snarkar, pratar i sömnen eller håller på att fixa med packning eller liknande. Våningssängarna har även en tendens att vara väldigt ostabila, som nu till exempel, så fort killen som sover under mig rör sig lite grann så skakar hela sängen. :) Men att bo på vandrarhem har väl sin charm det också, vi har träffat väldigt mycket olika folk och såklart sparat väldigt mycket pengar med att bo såhär.

När vi hade rest i ungefär en månad gick Emils pulsklocka sönder. Detta var extremt jobbigt för Emil eftersom det tydligen är helt omöjligt att träna utan en klocka, man vet inte hur långt eller hur länge man sprungit.. Emils planer gick då i att köpa en ny klocka, det var jag starkt emot! Såklart blev det ingen klocka och det tog väl några veckor innan Emil slutade klaga och accepterade det. :) För några veckor sedan kom nästa slag mot Emils träning, den här gången något värre. Han har fått ont i hälarna, misstänker att det är någon inflammation och han har därför inte sprungit på några veckor nu. Den här tiden är första gången som jag faktiskt tränar mer än Emil, rätt ovant! Nu har han börjat tejpa fötterna för att se om det funkar bättre då, vi hoppas på det. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela