Moa & Emil

- Följ med oss på en resa

Feb. 17, 2014

Publicerad 2014-02-17 03:02:18 i Allmänt

Nu har vi lämnat Sydney bakom oss och börjat resan mot Cairns. Första stoppet på vägen var Newcastle, där stannade vi bara i två nätter. Vi hängde mest på stranden och sen kollade vi in den nedlagda artilleri anläggningen som låg där. Efter det åkte vi ytterligare någon timme med buss norrut till Port Macquarie. Där blev de mer strandhäng och vi gick även en häftig walking track längs kusten. Andra kvällen i Port när vi satt och tittade lite på OS kom det en kille och frågade om vi ville vara med och surfa, det skulle vara en kort teorilektion på kvällen följt av surfning tidigt morgonen efter. Det tackade vi ja till, morgonen efter ringde väckarklockan 05:15 och vi klev upp och väntade tillsammans med två andra tjejer på att han skulle dyka upp, klockan sju gav vi upp och konstaterade att vi klivit upp så tidigt helt i onödan. I Port finns även Australiens enda koala-hospital. Där kan man se koaler, blinda koaler, amputerade koaler, brännskadade koaler och koaler med diarré. Vi gick en guidad tur där de berättade om koaler och de olika koalerna som var inlagda. En intressant sak som de berättade var att eukalyptusträden kan försvar sig från att bli helt uppätna av koaler. När koalerna äter löven så startar träden att producera mer gift och tillslut tycker inte koalerna om löven längre så då byter de träd. Smarta träd.

Efter Port var det Coffs Harbour som gällde, i Coffs surfade vi, första gången för Emil. Det var rätt dåliga vågor i Coffs men vi lyckades iallafall åka med vågorna och Emil blev definitivt sugen på att surfa mer! I övrigt hade vi det väldigt lugnt i Coffs, inte så mycket att göra där eftersom det är ett litet ställe. I Coffs spenderade vi totalt tre nätter.

Coffs Harbour följdes upp av ett bedök i Yamba, ytterligare ett litet ställe som var väldigt fint och rogivande. Första dagen tog vi en promenad längs stränderna och tog det bara lugnt på stranden, vädret var inte det bästa den här dagen även om det var väldigt varmt. Dagen efter följde vi med på en surftur som vandrarhemmet ordnade, den här gången kom vi iväg och fick bra hjälp av tjejen som höll i det. Emil har blivit väldigt duktig på att surfa och kan faktiskt stå rätt länge nu. För mig går det sämre, även om jag lyckades stå ett litet tag jag med så slår jag mig mest bara på brädan, så svårt att hålla kontroll på den med alla vågor så jag har väl mer eller mindre gett upp det där. Sista dagen i Yamba hyrde Emil en surfbräda för att fortsätta övandet, tyvärr var det sämre vågor den här dagen. I Yamba var det mulet mest hela tiden men som tur var regnade det bara på nätterna. Lite synd att det var sånt väder där eftersom det inte fanns så mycket att göra förutom att vara på stranden.

Igår nådde vi Byron Bay, då var det 29 grader varmt här och strålande sol. Vi började med att ta en promenad och spana in strande, Emil blev glad för han hittade en simbassäng på vägen hem. Efter att ha handlat mat och ätit lunch begav vi oss sedan ner på stranden. Igår blåste det väldigt mycket vilket gjorde att det inte kändes så varmt när man låg på stranden däremot fick vi sand precis överallt.
Idag är det återigen mulet och vi passar på att boka lite fler bussresor samt boenden. Vi har även börjat kolla på Malaysia och planera vad vi ska göra där. Förresten har vi bokat hemresa, den 13 april kommer vi till Sverige så påsken kommer att firas hemma. Mamma, jag vill ha massor av godis på påsk i år, Emil vill däremot inte ha nånting, han kan få en morot bara så blir han nog nöjd. :)






Fyren i Port Macquarie syns på avstånd på den här bilden.

Port Macquarie.


Pippi beach i Yamba.

vi har bilder och filmer på när Emil surfar, tyvärr är de på dom andra kamerorna. Annars har vi varit rätt dåliga med att ta bilder på sistone.

Kommentarer

Postat av: Anna-karin Hägglund

Publicerad 2014-02-18 17:36:50

Trevligt att få höra från er!
Det verkar som om ni har det helt utmärkt.
Här har vi kunnat ana blå himmel och lite solsken idag, för första gången på veckor!

Kram på er!
Mamma

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela