Moa & Emil

- Följ med oss på en resa

Sista kvällen i Auckland och Nya Zeeland

Publicerad 2014-01-14 10:20:55 i Allmänt

Nu har vi kommit till Auckland efter att tagit en nätt omväg på cirka 60 mil via Northland. Det är området norr om Auckland och den nordligaste delen av NZ. Eftersom NZ ligger på andra sidan ekvatorn så blir det varmare och varmare desto längre norrut man kommer i landet. Det betyder sol och bad, trodde vi... Vi började med en ganska lång biltur från Hamilton till Whangarei via motorvägen genom Auckland. Jag försökte läsa vägkartan så gott det gick för att dirigera Moa, det gick sådär, men på något magiskt vis tog vi oss igenom staden. Stannade i Langs beach mitt på dagen och tog ett dopp i havet. Temperaturen i havet var svalt, inte kallt, inte varmt utan något mitt emellan. Just det, denna gången var det jag som blev överraskad av en våg. Stannade och sov i Whangarei för att sedan åka vidare till Paiha. Ett typiskt semesterställe för NZ, med sandstränder och turkost vatten som man kan svalka sig i när solen värmer. Vilket den valde att göra i cirka 5 minuter kanske. Annars så var det mest kallt och regn. Så de blev inte så mycket till badande. Nästa dag blev många bilmil då vi tog oss vidare upp till Cape Rengia för att se stilla havet kollidera med tasmanska havet. Vi spenderade en natt i Kaitaia innan vi började röra oss söder ut mot Auckland igen. På vägen ner stannade vi för att titta på träd, kauriträd närmare bestämt. De träden kan bli väldigt stora, vi såg Nya Zeelands största. På vägen ner hade vi tänkt stanna på ett ställe på västkusten för att sova, när vi väl kom dit bestämde vi oss fort för att köra vidare, det var ett litet ställe som kändes väldigt tråkigt. Istället siktade vi in oss på att spendera ytterligare en natt i Whangarei. Det visade sig vara omöjligt, förutom att det är högsäsong här visade det sig att det var ett stort sportarrangemang där under helgen. Allt var såklart fullbokat och vi fick tipset att fortsätta söder ut mot Waipu, där hittade vi ett boende, inte det trevligaste direkt men det funkade..

Nu har vi spenderat 2 nätter här i Auckland och imorgon är det dags att åka till Australien. Här i Auckland har vi mest vandrat runt i stan, vi har gått en vandring kring stan som fanns med i Lonely Planet. Vi har även hunnit med att gå på konstmuseum och fikat.

Bilåkandet slutade på totalt 651 mil och det var rätt skönt när vi kom fram till hyrfirman och kunde lämna in bilen. Det beror nog mest på att Auckland är lite väl stort för att vi ska känna oss bekväma med att köra. Imorgon när det återigen är dags att börja bära runt på packningen lär vi nog börja sakna bilen.

Just nu ligger Emil i sängen och har ont i magen efter att ha ätit alldeles för mycket vaniljsås till jordgubbarna ikväll. Här kommer det äntligen lite bilder, vi börjar med några från Hobbiton:














Sanddyner har vi sett, nära Cape Rengia.


spirits bay.


En sån här varningsskylt ser man aldrig hemma.


nya Zeelands största kauriträd. Eftersom de har så ytliga rötter som lätt förstörs hade de byggt trägångar som man var tvungen att gå på.


the 4 sisters, 4 kauriträd som står nära varandra.


vi har förresten köpt ett nytt objektiv till kameran, ett vidvinkelobjektiv som testas här.


Idag har det varit väldigt blåsigt här i Auckland och rätt kallt emellanåt, vi lär gå det betydligt varmare i Melbourne som just nu bjuder på temperaturer en bit över 30 grader. Imorgon 19:50 lokal tid går vårt flyg förresten och resan tar 4 timmar. Ska bli spännande att se hur det går till att komma in i Australien i verkligheten.






Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela