Moa & Emil

- Följ med oss på en resa

Sandaldöd

Publicerad 2014-02-25 01:12:58 i Allmänt

Lägesrapport från södra halvklotet. Måndag 24 Februari, Brisbane 22.55. Väder. Klart till hakvklart, 23 grader, svag ostlig vind 3 m/s.

Moas sandaler har börjat ruttna och luktar död, mina sandaler har gjort att jag har ont i hälarna. Annars så är det bra med oss. Igår brände vi sjukt mycket pengar på att få se Fraser Island och Whitsundays. Kalaset gick lös på 5600 per person. Ja, de vet hur man tar betalt. Allt firades med att köpa den dyraste glassbägare jag ätit. Vi delade på en large-size som jag skulle säga var normal-size hemma, 40 spänn gick det på, utan topping eller strössel. Å andra sidan så gjorde de glassen på beställning, med hjälp av bland annat flytande kväve, discoljus och popmusik. Smak, självklart blev det salted caramel med popcorn. Salted caramel är både min och moas favorit bland glassmaker just nu.

Från Byron drog vi vidare norrut till Surfers Paradise utan att passera Nimbin. Där ska gräsröken tydligen ligga tätare än på många andra ställen här på vår jord ocjh de ska tydligen finnas en hel del original att skåda in längs gatorna. Vi skippade passiv rökning och spenderade våra pengar på att åka vattenru(tjs)(ch)(tsh)(sj)(sch)kanor och berg och dalbana på White Water World och Dreamworld. Bäst var tower of terror 2, likt en gevärskula blev man iväg skickad i en tunnel så man kom upp i 160 km/h på 6 sekunder, när man kom ut ur tunneln bar de av rakt uppför på utsidan av ett torn så långt farten räckte, sedan föll man tillbaka ner mot marken och in i tunneln igen. Naturligtvis satt man bakvänt så man såg marken lämna en när man åkte uppåt och sedan kom rusande emot en när gravitationen drog en tillbaka. Bästa vattenru***kana var den där man klev in i en kapsel och sesan öppnades en lucka i golvet och man föll typ rakt ner.
Vi var även upp i skypoint i Surfers, ett utsiktsdäck på 77:e våningen där man kubde se ut över havet, stranden och alla kanaler innanför yttersta landremsan. Hissen upp kunde också nästan räknas som en åkattraktion. 77 våningar på 43 sekunder, välsmord hiss.

OS-sändningarna har varit ett totalt fiasko här, i alla fall ur svensk synvinkel. Hur kan man bryta herrsrafetten med sex minuter kvar och visa reklam och därefter fyrmansbob. Eller visa repris av konståkningsfinalen samtidigt som det är semifinal i hockey. Ett annat fiasko är att queensland, där vi är nu, inte har daylight saving time vilket gör att de ligger en timme före östkusten och att det är bäck mörkt ute klockan sju på kvällen och skulle man mot förmodan vilja njuta av soluppgången måste man vara uppe typ fem.

Vi är i Brisbane nu om inte det framgick av texten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela