Moa & Emil

- Följ med oss på en resa

Dec. 11, 2013

Publicerad 2013-12-11 09:40:42 i Allmänt

Då var det dags igen. Jag vet inte riktigt vad Moa skrev i förra inlägget, men det skrevs ju i Invercargill så jag fortsätter väl därifrån. Invercargill var en ganska tråkig stad, vi gick snabbt igenom det museum som fanns och lärde oss lite om plattektonik och hur nya öar bildas. Sen blev det ett kort besök i den botaniska ochh zoologiska trädgården. Sen blev jag less och ville börja åka norrut.

Först var vi tvugna att bunkra upp lite mat och fylla på bensinen. Vinhar insett att vi kommer att spränga vår bensin budget rejält, vägarna är krokigare än vi räknat med. Maten under en normal dag beståt av rostat bröd och ägg till frukost, nudlar till lunch och till middagen serveras pasta med tillbehör. Däremellan fyller vi på med riskakor, frukt och russin. Häromdagen i Dunedin bröt jag ihop för att jag var så less på nudlar, så vi införskaffade en kylbag så vi iaf kan få en macka med smör på till lunch utöver nudlarna. Även bekvämt då vi kan handla på hos lite pålägg och annan lyx i större städer man passerar. Sen så äter vi direkt ur kastrullen till gasköket när vi gör lunch och eftersom jag tycker att nudlarna är för varma så får Moa börja äta, och jag misstänker att hon äter mer än hälften av det...

Jaja, åter till resan norrut. Vi har tagit oss till Te Anau nu, ett mycket litet ställe men mycket turister. Det man gör här är att man antingen åker till Milford sounds, Doubtful sounds eller går någon av de tre grest walks som startar i närheten. Vi kommer inte gp någon av dem då man måste boka i boende i förväg och de var fullt när vi kollade hemma i juli, så de gälle vaea ute i god tid. De släpper bara in ett visst antal vandrare på lederna per dag.

Däremot kommer vi göra både Doubtful sound och Milford sound. Eller vi har redan gjort Milford. Och det bjöd på typiskt Milford-väder, regn. Inte så konstigt då det regnar 6800mm och över 200 dagar om året. Även fast de heter sounds så är det en fjord, eller som de stavar det, fiord. Efter att åkt de 12 mil bil dit hoppade vi på en mindre färja som tog oss på en två timmar lång guidad tur runt fjorden. Häftigt med alla vattenfall på sidorna och de branta bergväggarna. Många ser små ut i kontrast till bergen som reser sig upp på sidorna. Några upp till 1600 meter. Efter turen var det 12 mil hem igen.

Imorgon bär det av till Doubtful sounds, som döpt efter att dess upptäckare James Cook ska ha varit tveksam till om vinden var stark nog för att föra dem ut ur fjorden igen. Han seglade aldrig in. Vi ska också ut och åka båt där, ett helt dygn. Och snordyrt är det. Men det är inte alls lika mycket turister där som i Milford och sen ingår allt under hela dygnet, mat, guide, sängplats och kajaker. Förhoppningsvis får vi se lite mer djur än i Milford också. Efter det drar vi vidare till Queenstown.

här kommer bilder ifrån Mount Cook:





















Lite olika bilder på väg till Te Anau:


















Här ser man en liten pingvin.


gammal tågstation i Dunedin.






Rundtur på bryggeri.










Milford Sound:
















Kommentarer

Postat av: Anna-karin Hägglund

Publicerad 2013-12-11 18:05:30

Vilket härligt landskap och tjusiga vattenfall.
Det ser ut som om ni har varmt trots dimma :)

Här har vi fått snö och temperaturen idag ligger på +6. Det blåste varma vindar när jag vandrade hem från jobbet.

Ta det lugnt på havet och kör försiktigt!

Kram

Postat av: Klara

Publicerad 2013-12-17 22:21:05

Typiskt orutinerat att låta Moa äta först Emil! Hon är bra glupsk min syster.. Kul att se att ni lever! :)(har precis upptäckt bloggen förresten! bra grej!)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela